Extrakt zdraví, duševní vitality a dlouhověkosti. Zelené potraviny jsou obrovským boomem posledních několika let, v žádném případě nejde jen o placebo, ale současně ne o samospasitelný zázrak. Co se do této skupiny potravin vlastně dá zařadit? Kde se zelené potraviny pěstují a v jaké formě si je můžeme pořídit?
Zelený ječmen a chlorella hrají prim
Nejčastěji skloňovanými zelenými potravinami jsou bezesporu chlorella a zelený ječmen. Chlorella je mořskou řasou, která se skládá převážně z prvotřídních bílkovin, roste ve sladkovodních vodách Asie a disponuje pestrou paletou vitamínů a minerálů. Předností je i vysoký obsah kvalitní vlákniny, tabletky chlorelly jsou pro klasickou jarní detoxikaci organismu jasné číslo jedna. Přírodní, lehce stravitelné, upravující rovnováhu v organismu. V počátcích užívání se objeví dost možná příznaky jako bolení hlavy či zvýšená únava, to je ale jen důkazem toho, že se tělo zbavuje škodlivých látek v množství větším než malém.
Chlorella je vynikající prevence proti obezitě a rakovině, dokáže si poradit s nízkou imunitou, záněty, střevními problémy a například i pálením žáhy či nepříjemnými bércovými vředy.
Zelený (či též mladý) ječmen se pěstuje celosvětově, obsahuje spoustu draslíku, vápníku i železa a dalších minerálních látek. Jeho výživnost dosahuje skvělých hodnot, je stoprocentně BIO a poradí si s většinou volných radikálů. Mladší vzhled nejen navenek, již po pár týdnech užívání. Zlepšení krevního obrazu, snížení hladiny cholesterolu. Užívá se nejčastěji ve formě prášku, který se rozmíchá ve sklenici vody.
Příliš vysoká cena za dávku
Jedinou zjevnou nevýhodou zelených potravin je jejich cenovka. Ta je totiž poměrně dost vysoká a musíme proto důkladně rozvážit, jestli se nám vyplatí do nich investovat peníze. Za krátkodobou kúru ale jistě nic nedáme…